CARTA ALBUM PALING LARIS TAHUN 1999

 GALAKSI VIRAL - Mari kita lihat anggaran jualan album paling laris di Malaysia pada tahun 1999. Jumlah jualan album ini adalah jualan pada tahun 1999 sahaja. 

ALBUM PALING LARIS DI MALAYSIA 1999

Lain-lain album Malaysia yang juga laris pada tahun 1999  ialah

JUALAN ALBUM  20,000 - 50,000 UNIT

TAK RELEVAN - AMUK (40,000 UNIT)

KEMBALI MERINDU - SPOON (35,000 UNIT)

RINDU - HIJJAZ (30,000 UNIT)

JULIANA BANOS - JULIANA BANOS (25,000 UNIT)

DIKIR RAMBONG - KAPILLA (25,000 UNIT)

GURINDAM RINDU BERKASIH - SITI NORDIANA (20,000 UNIT)

INGIN BERSAMAMU - SYAFINAZ (20,000 UNIT)

SAUJANA II - SAUJANA (18,000 UNIT)

KINI - ERRA FAZIRA (15,000 UNIT)

KAU YANG KU SAYANG - MOIN (15,000 UNIT)

TRANSCENDENCE - BUTTERFINGERS (15,000 UNIT)

SKALA - DEF GAB C (14,000 UNIT)

BULLDOZER - MOSHEK (14,000 UNIT)

KU MOHON - SHEILA MAJID

RINDU -RINDUAN - SCOIN 

EL - ELLA 

BEST OF SLAM - SLAM

JUALAN ALBUM 1,000 - 10,000 UNIT 

SELEPAS BANJIR - SEARCH (10,000 UNIT)

DAYS WITHOUT DAWN - JASON LO (10,000 UNIT)

EXPERIMENT - JRM EXPERIMENT (10,000 UNIT)


ALBUM ASIA PALING LARIS DI MALAYSIA 1999


ALBUM ANTARABANGSA PALING LARIS DI MALAYSIA 1999


GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/
Sumber : 

37 comments:

  1. pernah beli yang KRU tu, lepas tu abah bagi kat orang..huwaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar kak. huhu. Album formula luarbiasa best kan kak. huhu

      Delete
  2. Wah album Raihan pun banyak juga terjual kan..akk tak ikuti sangat dunia hiburan ni, tapi kalau nasyid akk dengarlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu nasyid buat kita rasa tenang je kan kak. Album pertama Raihan mmg album nasyid terbaik bagi GV. huhu

      Delete
  3. Wah, rindunya zaman ni! Zaman masa saya baru nak membesar, memori betul lagu-lagu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak. mmg sangat memori dan nostalgia lagu lagu ni kak. huhu.

      Delete
  4. Ingatkan Rabbani yang nombor 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa ini Rabbani belum betul2x popular macam Raihan lagi kak. huhu.

      Delete
  5. Replies
    1. Wah, cikgu Bada dulu penjual kaset ke. hebat tu. huhu. memori zaman kaset masih segar diingatan GV. huhu.

      Delete
  6. Semua layan. Lagu siti and senario tu siap ada CD dok putar je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. GV dulu mampu beli kaset dan rakam kat radio je.huhu.Best kan lagu mereka kak. huhu.

      Delete
  7. BSB Milennium tu pernah beli. Sekarang entah mana entah CD tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BSB Millenium sgt fenomena kan kak. sama fenomena macam kumpulan BTS skang. bezanya lagu BSB ramai boleh nyanyi sebab lagu inggeris. lagu BTS berbelit lidah nak nyanyi. huhu.

      Delete
    2. Lagu BTS kalau full english version okay lagilah. hihi

      Delete
  8. Oh tidak teringat zaman muda-mudi..
    Seronok betul dengar lagu-lagu hits zaman itu, penuh puitis dan sangat menusuk kalbu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kak. huhu.GV pula zaman kanak2x masa ini. Rindu lagu hits dulu2x kan kak. huhu. :D

      Delete
  9. semua lagu kat sini best, sebab tu akak layan sinar.fm banyak lagu tahun 90 an

    ReplyDelete
  10. Hi, good afternoon. All right? I am Brazilian, from Rio de Janeiro and I want to present my Blogger. New friends are welcome, no matter the distance. I would like to invite you to follow my Blogger.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, good afteroon. Thank you so much for the comment. I will follow your blog. nice to meet you too. :)

      Delete
  11. sy dah agak album siti mesti ada sbb time ni nama dia mmg tgh mencanak naik...yg BSB tu sy salah seorg yg melariskan jualan albumnya hahahaha and masih simpan album diorg sy sy peminat BSB....btw ni album BSB plg best berbanding yg sebelum ni dan jg yg slps2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kak. huhu. siti masa tu mmg tgh meletop. Oh, akak peminat BSB. hihi. setuju, album Millenium mmg album paling best daripada BSB. huhu

      Delete
  12. p/s sy nak comment kt entry lain tp blogger ada prob. so boleh x tkr ruangan komen ni kpd pop up comment buat sementara? tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, sowieee GV lambat reply kak. huhu. ruangan comment ini rasanya depend pada blog theme kita pakai kak. huhu. GV tak pasti cmner nak tukar pop up comment itu kak. huhu. mungkin ada masalah internet kut kak. huhu.

      Delete
  13. Kumpulan Senario dulu famous gila. Sekarang masing-masing dah ada haluan sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kak. dulu mmg popular sangat kump senario. fenomena giteww kak. huhu.

      Delete
  14. dulu-dulu boleh la..

    sekarang dan mencabar kerana teknologi sudah berubah..

    Youtube atau Facebook sahaja boleh dapat lagu secara percuma

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul Mr Hanafi. skang nak beli lagu online pun fikir 10x. huhu. dengar kat youtube atau fb je utk free punya. radio pun okey juga. huhu.

      Delete
  15. Boa tarde. Obrigado pela visita e carinho.

    ReplyDelete
  16. Tengok ninmemgimbau kenangan zaman dulu.. mmg suka dgr lagu2 artis2 kat atas tu

    ReplyDelete
  17. Time ni Zumal selalu beli kaset Datuk Siti Nurhaliza. Arwah atuk dengan nenek pun minat juga

    ReplyDelete
  18. lagu2 zaman 99 ni dh jarang radio mainkan..

    ReplyDelete
  19. Dah makin merosot jumlah jualan album.. masa ni kualiti lagu mula merosot dan cetak rompak makin berleluasa.. btw thanks atas posting dan keep in update lagu2 tahun2 lain juga 😁👍

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Baca. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D