CARTA ALBUM PALING LARIS TAHUN 1994

GALAKSI VIRAL - Mari kita lihat anggaran jualan album paling laris di Malaysia pada tahun 1994. Jumlah jualan album ini adalah jualan pada tahun 1994 sahaja. 

ALBUM PALING LARIS DI MALAYSIA 1994






Lain-lain album Malaysia yang juga laris pada tahun 1994 ialah

JUALAN ALBUM  100,000 UNIT

BOURGENVILLA - SPRING 

RAHIM MAAROF - RAHIM MAAROF 

NING - NING BAIZURA 

SEMBILU OST - VARIOUS ARTIST


JUALAN ALBUM 50,000 - 100,000 UNIT

DALAM GERIMIS - VISA (80,000 UNIT)

CANGGUNG MENDONAN - M.NASIR (50,000 UNIT)

DANGDUT - RAMLAH RAM (50,000 UNIT)

PENGHUJUNG RINDU - JAMAL ABDILLAH

WIRA CYBORG - MAY

KLASIK - AISHAH

LUKA DILUKAI - SHIMA

ALBUM ASIA PALING LARIS DI MALAYSIA 1994


ALBUM ANTARABANGSA PALING LARIS DI MALAYSIA 1994


GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/
Sumber : Google Image

17 comments:

  1. thank you sharing this info, tak pernah tau pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2x kak. GV suka kumpul dan share info2x cmnie. huhu. terima kasih sudi baca kak. huhu

      Delete
  2. Dulu dulu pencapaian penyanyi dari penjualan album. Sekarang jualan album fizikal pun dah kurang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betul kak. skang nak jual 1000 unit album fizikal pun cam susah. Hanya Dato' Seri Siti je mampu jual album fizikal hingga 5,000 unit sekarang ini. Yang lain semua ke laut. huhu.

      Delete
    2. Betul.Berebut peminat beli buat koleksi.

      Delete
  3. Banyak lagu-lagu Ella sedap dalam album itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kak. album ella mmg meletop abis masa tu. huhu.

      Delete
  4. Semua lagu dalam album ni LZ suka kecuali Nora dan Amy Mastura.
    Best sangat lagu-lagu mereka.

    ReplyDelete
  5. teringat member sorokkan album ukays sbb takut cikgu nampak n rampas hahahaha tp x dinafikan ni album terbaik ukays dan boleh dikatakan semua lagu2 nya sedap dan meletop2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju kak. album terbaik ukays. huhu. memori zaman sekolah tu kak. huhu.

      Delete
  6. Rindu zaman-zaman remaja dulu.

    ReplyDelete
  7. Post GV betul-betul mengimbau kenangan la...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Baca. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D