ARTIS WANITA PALING CANTIK DI FILIPINA

GALAKSI VIRAL - Jika dilihat secara imbas lalu, boleh dikatakan negara yang paling banyak mempunyai selebriti paling jelita, cantik, hansem dan kacak ialah negara Filipina, Thailand dan Indonesia. Majoriti mereka yang mempunyai wajah ada market ini adalah terdiri daripada anak kacukan atau Pan Asian. Disebabkan GV dapati banyak keyword yang keluar di blog GV yang mencari artikel berkaitan Artis Filipina Paling Kacak & Jelita ini. Dengan sukacitanya GV akan senaraikan artis-artis Filipina yang meletop dan menjadi pujaan ramai di sana untuk tatapan pembaca hiburan Malaysia. Mari kita lihat siapakah Artis Wanita Paling Cantik yang menjadi perhatian peminat di sana. 



ARTIS WANITA FILIPINA PALING CANTIK


01. LIZA SOBERANO
TARIKH LAHIR : 04 JANUARI 1988
UMUR : 19 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA + AMERIKA
CATATAN :
Liza yang mempunyai wajah seakan patung Barbie ini adalah bakal Heroin No.1 Filipina pada masa akan datang. Beliau juga baru sahaja dinobatkan sebagai pemenang kepada anugerah"Campaign Asia-Pacific Most Popular Endorser of 2017. Selain itu, Liza juga kerap dilabelkan sebagai Wanita Paling Cantik Di Dunia Tahun 2017.



.
02. JESSY MENDIOLA
TARIKH LAHIR :
UMUR :
KETURUNAN : FILIPINA + LEBANON + BRITISH
CATATAN :
Jessy pernah dinobatkan Wanita Paling Seksi 2016 oleh majalah FHM Filipina. Antara drama beliau yang sangat popular di sana ialah Maria Mercedes dan Budoy.




03. ELISSE JOSSON
TARIKH LAHIR : 06 JANUARI 1996
UMUR : 21  TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA
CATATAN :
Elisse adalah bakal Heroin No.1 di Filipina. Namun, beliau terpaksa bersaing hebat dengan Liza Soberano yang juga dalam proses untuk memegang takhta Heroin No.1 Filipina itu.




05. ELLEN ADARNA
TARIKH LAHIR :  02 APRIL 1988
UMUR : 29 TAHUN
 KETURUNAN : FILIPINA + CINA + SEPANYOL
CATATAN :
Ellen adalah model dan aktres yang sangat popular di Filipina ketika ini. Beliau juga dikenali sebagai salah seorang selebriti internet yang terkenal sebelum menceburi bidang seni secara serius.




05. MAJA SALVADOR
TARIKH LAHIR : 05 OKTOBER 1988
UMUR : 29 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA
CATATAN :
Maja adalah salah seorang aktres terbaik untuk generasi baru di Filipina. Beliau mempunyai gaya lakonan yang sangat hebat, mantap, berkarakter dan versatile. Beliau juga digelar Puteri Tarian Filipina kerana kehebatan beliau di dalam bidang seni tarian.





06. SARAH GERONIMO
TARIKH LAHIR : 25 JULAI 1988
UMUR : 29 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA
CATATAN :
Sarah adalah ibarat Dato Seri Siti Nurhaliza versi Filipina. Beliau adalah Penyanyi No.1 Filipina dan juga pelakon yang sangat popular di sana.



07. ANNE CURTIS
TARIKH LAHIR : 17 FEBRUARI 1985
UMUR : 32 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA + AUSTRALIA
CATATAN :
Anne adalah salah seorang aktres yang sangat popular dan berpengaruh di Filipina. Nama beliau kerap disebut di dalam mana-mana rancangan hiburan kerana ramai yang mengaguminya sebagai selebriti yang berbakat dan hebat.




08. PIA WURTZBACH
TARIKH LAHIR :  24 SEPTEMBER 1989
UMUR : 28 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA + JERMAN
CATATAN :
Pia adalah Miss Universe paling popular di dalam sejarah pertandingan Ratu Cantik itu. Ianya semua kerana kontroversi pengacara pertandingan itu yang tersilap umum pemenang di mana sepatutnya  Pia ialah Juara dan bukannya Naib Juara pertandingan itu. Kini, Pia mula fokus kembali kepada bidang seni dengan menjadi juri Asia's Next Top Model dan terbaru filem komedi blockbuster lakonan beliau  yang telah diterbitkan pada hujung bulan ini.




09. RHIAN RAMOS
TARIKH LAHIR : 03 OKTOBER 1990
UMUR : 27 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA
CATATAN :
Rhian adalah antara aktres yang cukup terkenal melalui pelbagai drama yang popular dan mendapat rating yang tinggi daripada penonton.


10. NADINE LUSTRE
TARIKH LAHIR : 31 OKTOBER 1993
UMUR : 24 TAHUN
KETURUNAN : FILIPINA
CATATAN :
Nadine adalah Heroin No.1 di Filipina ketika ini. Apa yang menariknya ialah teman lelaki beliau iaitu James Reid adalah Hero No.1 Filipina pada masa ini juga. Ini bermakna mereka berdua adalah Pasangan Kekasih No.1 di Filipina kerana mempunyai pengaruh populariti yang besar dan sangat berjaya di dalam kerjaya seni masing-masing.


KLIK SINI > > ARTIS LELAKI PALING KACAK DI FILIPINA 

GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/


Sumber : Imej Google




24 ulasan:

  1. aduhai..tengok gambar gambarnya udah buat hati berdebar...

    adakah ini dinamakan cinta hahaha...aduu..filipina banyak kacuk hehe..sebab zaman penjajah dahulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Cantik-cantik kan dorg. Kebanyakan mereka ini kacukan dan ada juga pure pinay. Hihi. :)

      Padam
  2. Kathryn Bernardo pun cantik juga. Cik akak paling suka tengok dia..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kathryn Bernado pun sangat popular di Filipina. Sebelum Nadine No.1, Kathryn pegang takhta tu. Kathryn couple dengan Daniel Padilla. Akak mmg peminat cite filipina ini. Hihi. :D

      Padam
  3. Bezanya di Malaysia wanita cantik sekali yang bertudung..hahaha cari letak dalam blog GV ..Etuza datang klik nanti hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju Mr Etuza. Nanti untuk akan datang GV akan buat satu list wanita cantik bertudung pula. Terbaik Mr Etuza. Hihi. :D

      Padam
  4. memang cantik. tp tak kurang jugaknya wanita di malaysia. cantik juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju kak Nur Azian. Wanita Malaysia pastinya paling cantik di dunia. Hihi. :D

      Padam
  5. Sungguh Indah ciptaan tuhan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju mama. Semua cantik - cantik semua. :D

      Padam
  6. Wuish! rasa tergugat terus Hana yg tak berapa nak berupa ni T_T hohohoh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita semua cantik kak Hana. hihi. Gitewww semua. :D

      Padam
  7. ok org filipina mmg lawa, tp kenapa takde marian rivera?..artis filipina sy tau nama dia sorg je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah mmg lawa dorg semua. Marian rivera pun cantik. GV letak yang aktres yg tgh top skang nie kat sana. Satu nama je yang tengah top GV tak letak iaitu Kathryn Bernado. Dia pun cantik juga. :)

      Padam
    2. Ok..nk cari perempuan filipina lah..huhuhu

      Padam
    3. Huhu. Mana-mana pun boleh Mr Cahaya. :)

      Padam
  8. they are just too perfect. i kenottt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik mereka kan kak Ray. Hihi. Terbaik semua. :D

      Padam
  9. kebanyakan yang MIX tu lawo betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, mmg lawo betul kak. Supermodel x Beauty Queen giteww. huhu. :)

      Padam
  10. Rhian Ramos sungguh beautifull

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, Rhian Ramos mmg sangat cantik. hihi. :)

      Padam
  11. mau dapetin uang jutaan rupiah hanya dengan uang 10.000 COBA DI SINI YU

    BalasPadam
  12. This is article is very nice, amazing and good.
    You have given me an idea for my blog. I am very grateful to you.
    S128

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Baca & Komen. Nanti Saya Akan Singgah Blog Anda Pula. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D