MASIH INGAT DRAMA THE GIRL FROM TOMMORROW ?

Generasi 90 an pasti ingat cerita sains fiksyen ini yang pernah ditayangkan di TV3. Drama yang berjudul The Girl From Tommorrow ini adalah mengisahkan seorang gadis daripada masa depan iaitu Alana telah kembali ke masa silam iaitu pada tahun 1990.


Secara ringkasnya, ianya bermula pada tahun 3000 di mana manusia tinggal di sebuah tempat bernama Utopia. Manusia ketika itu sedang berusaha untuk memulihkan kembali Bumi setelah ianya hancur disebabkan satu peristiwa yang diberi nama The Great Disaster yang telah berlaku pada tahun 2500. Teknologi pada zaman itu sememangnya amat canggih sehingga mereka berjaya mencipta mesin masa yang dipanggil Time Capsule. Oleh itu, mereka pun menghantar seorang saintis bernama Tulisa untuk menyiasat kembali bagaimanakah peristiwa The Great Disaster itu boleh berlaku pada tahun 2500. Di dalam perjalanan Tulisa itu, beliau berhadapan dengan seorang penjahat Silverthorn dan berlaku pelbagai masalah yang merumitkan beliau untuk membuat kajian peristiwa ini. Akibatnya, Alana telah menjadi mangsa Silverthorn dan telah dibawa kembali ke masa silam iaitu tahun 1990. Dan daripada situ, bermulalah perjalanan hidup Alana di masa silam dan pelbagai usaha beliau untuk kembali ke masa hadapan telah dilakukannya. Alana juga mempunyai satu alat ajaib yang dipanggil transducer. Alat ini kelihatan seperti cekak rambut yang mempunyai satu batu kristal di tengah cekak itu. Ianya mempunyai kuasa ajaib seperti kuasa penyembuhan dan telepati. Ianya boleh dikawal dengan menggunakan emosi. Dengan menggunakan alat ini, Alana berusaha untuk menyesuaikan diri di masa silam itu dan pada masa yang sama cuba untuk berlawan dengan Silverthorn yang mahukan kehancuran bumi ini berlaku.

Kalau tidak silap GV, drama ini ditayangkan antara tahun 1992-1994 di Malaysia. Drama daripada Australia ini memang sangat popular di awal era 90 an. Kalau nak tgk drama ini lagi, di bawah ada video drama ini untuk di tonton. Selamat menonton.


The Girl From Tommorrow
34powerman YouTube Channel


Alana & Transducer


GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/


Sumber : Google Images & YouTube Channel

2 ulasan:

 1. Asalam..tahnia bloh menjadi juara di GA Qiya Saad.
  Terima kasih ya linkkan blog Etuza..kita berjiran di alam maya..saya linkkan ya

  BalasPadam
  Balasan
  1. Wassalam Mr Etuza. Tahniah juga menjadi naib juara di GA Qiya Saad. Oh, GV mmg dah lama linkkan blog Mr Etuza kat blog GV. hihi. Senang GV nak blogwalking kat blog Mr Etuza nanti. Hihi. :D

   Padam

Terima Kasih Sudi Baca & Komen. Nanti Saya Akan Singgah Blog Anda Pula. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D